Het kleinste en misschien wel het meest rustigste eiland van Kaapverdië. Op het onontdekte en vulkanische eiland Brava vind je de meest authentieke sfeer van Kaapverdië. Je begeeft je direct onder de lokale bevolking door de beperkte toeristische activiteiten. Je kunt op dit meest groene eiland van Kaapverdië heerlijk wandelen, van de flora & fauna genieten en tot rust komen.
Brava heeft op het breedste punt een doorsnee van circa 10 kilometer en de kustlijn bestaat voornamelijk uit steile en indrukwekkende rotskliffen. Brava ligt op 20 kilometer van het grote eiland Fogo. Door de gevaarlijke zijwinden is het vliegveld gesloten en kan je alleen via de ferry naar Brava komen.
Bezienswaardigheden Brava
Villa Nova Sintra
Villa Nova Sintra is een klein stadje dat door de ligging van 500 meter boven zeeniveau vaak in de mist ligt. Bij helder weer kun je het eiland Fogo zien liggen. De groene omgeving, de witte huisjes en de rust geven een bijzondere sfeer. De hoofdstad van Brava is een goed vertrekpunt om de rest van het eiland te ontdekken.
Furna
Als je met de ferry naar Brava gaat kom je aan in de haven van Furna. Het is gelegen in een vulkaankrater en is het drukste stadje van Brava. Rondom de boulevard bij de haven zijn diverse restaurants en bars.
Faja d’Agua
Een klein dorpje aan de voet van de bergen met een schitterende baai. Faja d’Agua is prachtig gelegen met vele fruitbomen. Het is een goede plek om te ontspannen en te genieten van de rust. Of om een mooie wandeling te maken door de natuur.
Wandelen
Brava is een uitstekend wandeleiland. Er zijn diverse routes die meestal beginnen en eindigen in de belangrijkste stadjes. Geniet van de groene flora en fauna, de fruitbomen, de bergen en de authentieke sfeer. Als je wat hoger in de bergen wilt wandelen is het dorpje Nossa Senhora de Monte de moeite waard om te bezoeken.
Hoe kom ik op Brava?
Brava is alleen met een ferry te bereiken. Afhankelijk van de vervoerder vertrekken er ferry’s vanaf Santiago of Fogo. Houdt rekening met je planning. Vertrekschema’s kunnen namelijk wisselen en door slecht weer op zee kunnen vaarten worden geannuleerd.
Geef een reactie